Remote Line SelectorDe Remote Line Selector (RLS) is een stand-alone apparaat welke door KPN service engineers gebruikt wordt. Met de RLS kunnen op afstand verschillende metingen worden verricht aan de koperinfrastructuur van het KPN netwerk. Normaal gesproken zijn er 2 service engineers nodig om de metingen te verrichten, maar met behulp van de RLS is slechts 1 service engineer nodig. De RLS kan geplaatst worden bij de telefooncentrale, kabelkast in het veld of bij de klant. De RLS is in staat om 5 telefoonlijnen gelijktijdig te verbinden.

Vervolgen kan de storingsmonteur middels zijn GSM de RLS opbellen en met de GSM druktoetsen de RLS op afstand bedienen. Op deze manier kan de storingsmonteur zelfstandig de volgende metingen verrichten:
• Lijn- en capaciteit meting doen (bepalen kwaliteit koperinfrastructuur)
• Een externe toon aanbieden (zoeken aderpaar)
• 600 Ω tussen A en B (TDR, afstandmeting)
• De kabel op of van de telefooncentrale verbinden (verbinding testen)

Via deze metingen kan de storingsmonteur snel de kwaliteit van de lijn bepalen. Wanneer de lijn van dusdanig slechte kwaliteit is kan er via de RLS eenvoudig een ‘betere’ lijn gekozen worden (om bijvoorbeeld een hoge internetsnelheid te halen). De RLS werkt op een battery-pack en kan daardoor ook in het veld worden gebruikt om metingen te verrichten. De RLS bestaat uit een robuuste aluminium behuizing welke ervoor zorgt dat deze in verschillende condities kan worden toegepast.

Specificaties:
– Microcontroller gebaseerd
– 8 Switching modes 8 (Optioneel uit te breiden bij firmware)
– Power LED / Activity LED
– I/O 2x Line pairs / 3X Line pairs
– I/O 1x Earth / 1x External tone
– GSM quad band (850 / 900 / 1800 / 1900 MHz)
– Voedingsspanning (230V to 5V USB)
– IP62 klasse
– Aluminium behuzing
– Afmetingen ± 160x 100x 53x mm
– Gewicht ± 0,6 kg